Tiësto

Tiësto
Biography

Cariera lui Tiësto este punctată de reușite personale – a fost primul DJ din lume care a vândut toate biletele pentru un eveniment desfășurat pe un stadion, unde a ținut singur un concert, în fața a 25 000 de oameni, două nopți la rând. A creat un hit de locul unu, piesa “Traffic”, prima producție instrumentală care a ajuns în fruntea clasamentelor din Olanda. A concertat live în fața a miliarde de oameni pe durata Paradei Atleților, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice din Atena în 2004.

Cu faimă, critici și idolatrizari se găsesc opinii mixte despre un om care a văzut și a facut ce unii doar au visat. De la petreceri private până la arene pline cu oameni veniți pentru a-i asculta muzica, Tiësto în ziua de azi nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind recunoscut de aproape oricine și lăudat pentru petrecerile la care toata lumea “înnebunește”.

În pofida acestor succese, Tiësto a rămas fidel crezurilor sale și este clar că iubește să facă și să împărtășească muzica, cu o pasiune mai presus de “aburii succesului”.

S-a născut în Breda, North Brabant, Olanda pe 17 ianuarie 1969 și a devenit DJ pentru că îi place să împărtașească muzică cu ceilalți oameni. “Când eram mai tânar, ascultam la radio un show care se numea Soul Show și programul radio mixat de Ben Liebrand; el putea să remixeze, să vina cu o serie de bucăți din alte piese și atunci mi-a venit ideea: “Vreau sa fac asta!”. Producțiile au apărut ceva mai târziu, prin anul 1995: “Mi-am dorit mult să produc muzică și să o pot include în seturile mele, pentru că asta înseamnă mai multă intensitate, în tot acest proces al mixatului. Mi-am cumpărat câteva sample-uri, câteva programe pe computer și m-am apucat de lucru. Toate aceste achiziții mi-au ușurat munca cu adevărat.”

În anul 1997, împreuna cu Arny Bink a creat casa de discuri Black Hole Recordings, renumită azi pentru promovarea muzicii dance de calitate. La Black Hole, Tiësto a lansat seriile de compilații Magik, Nyana și In Search of Sunrise.

Albume de studio
  • 2001: In My Memory
  • 2004: Just Be
  • 2007: Elements of Life
  • 2009: Kaleidoscope
Alte albume
  • 2004: Parade of the Athletes
  • 2006: Just Be: Remixed
  • 2008: Elements of Life: Remixed
Sign In