Stiri

Despre Transilvania

 

Transilvania este o parte din Romania, tara din estul Europei situata la granita dintre doua civilizatii. Cunoscuta mai ales din legendele lui Bram Stoker, Transilvania ofera diverse atractii: atmosfera medievala, mestesuguri vechi, peisaje neatinse, bucatarie traditionala si vinurile necunoscute turistilor, cazare in hoteluri romantice, festivaluri rurale si mult mai mult.
Cetatenii UE nu au nevoie de viza pentru a intra in Romania ca turisti. Cetatenii SUA au nevoie de un pasaport valabil de cel putin sase luni, dar nu mai au nevoie de viza ca turisti. Titularii altor pasapoarte trebuie sa verifice valabilitatea lor la cea mai apropiata ambasada a Romaniei.
Limba oficiala este limba romana.
Multi dintre romani vorbesc limbi straine, asa ca oricarui calator ii va fi usor sa se descurce in orice situatie. In cele mai multe orase, persoanele implicate in activitati de turism vorbesc preponderent limba engleza. Germana este vorbita de multi in Sibiu, Medias, Cluj, Timisoara sau chiar Sighisoara, precum si alte orase .. Franceza este, de asemenea, comuna, dat fiind legaturile culturale cu Franta. Receptiile de hoteluri in Sibiu vorbesc mai multe limbi de circulatie internationala.
In mediul rural, unii oameni ar putea vorbi germana in zona vestica.
In satele de regiunilor Harghita si Covasna localnici de multe ori vorbesc numai limba maghiara.
Transilvania (ca cele mai multe din Romania), are un climat temperat, cu 4 anotimpuri definite.
In mod traditional, cele mai calduroase luni sunt iulie si august. Anumite zone sunt ferite de caldura verii, un bun exemplu fiind constituit de hoteluri in Sibiu care sunt racorite de apropierea muntilor Carpati.
In functie de an mai si iunie pot fi, de asemenea, foarte fierbinti. Cu toate acestea, multe seri sunt racoroase, chiar reci. Este foarte recomandat sa impachetati un sacou si un pulover pentru astfel de ocazii.
Iernile sunt reci. Din decembrie prin mijlocul lunii februarie, temperaturi sub 0  C (32  F) sunt foarte frecvente. Exista unele regiuni unde zilele si  noptile geroase si sunt mult mai frecvente. Acestea sunt regiunile de munte, in special dealurile si muntii din estul Transilvaniei si curbura carpatilor (Brasov, Covasna).

Cel mai bun timp pentru a vizita Transilvania ofera atractii in toate anotimpurile.
Unele zone sunt foarte aglomerate la sfarsit de saptamana sau in zilele de sarbatoare si vacanta. Acesta este si cazul unor hoteluri in Sibiu si hoteluri in Brasov.

In weekend-uri, de cele mai multe ori iarna si in perioada dintre Craciun si 02 ianuarie aceste zone sunt ocupate pana la refuz. O noapte de cazare ieftina in hoteluri din Transilvania poate fi o experienta minunata.
Un caz exceptional este satul Bran, o localitate cu multe hoteluri. Acesta este foarte ocupat in fiecare weekend, si am recomanda evitarea condusului drumul dintre Brasov si Bucuresti, pe  perioada weekend-ului desi o camera
Pastele este o perioada foarte speciala. Este cea mai mare petrecere ortodoxa si multe atractii si locuri publice sunt inchise in acea perioada. De obicei, romanii petrec aceste zile cu familiile lor, dar puteti gasi cazare in mediul rural, care ofera o atmosfera foarte calda.

Comments

*

Sign In