Stiri

[EXCLUSIV] Interviu cu Digital Nature

Digital Nature

Digital Nature

Alias: Digital nature, Jules & Jazper

Nume: Iulian Cuculea

Locatie: Galati, Romania

Varsta: 25

Stil: Minimal, Techno, Trance

Ocupatie: Filozof urban, DJ, producator muzical

Konnichiwa! Sunt Jules, omul (si de ce nu, legenda in curand) din spatele aliasurilor Digital Nature si Jules & Jazper. Sunt producator de muzica electronica si un comediant in devenire.. hahah!!..

Sa trecem la subiect… Sub numele de Digital Nature am avut numeroase melodii semnate la unele dintre cele mai respectate case de discuri de profil trance (Armada Music, Spinnin’ Records, Discover, Monster Tunes, iar lista ar putea continua cu alte nume mari). Ceea ce intr-adevar conteaza, e faptul ca piesele mele au fost sustinute de foarte multi dj si producatori de top ai scenei trance (Tiesto, Armin van Buuren, Paul van Dyk, Eddie Halliwell, Judge Jules, Above & Beyond, Sander van Doorn, etc) si au fost, totodata, incluse in compilatii faimoase, cum ar fi Armada presents Tranceworld, Trancemaster Series, Ministry of Sound Trance Anthems, Mellomania, Discover presents Live as, Alter Ego Sessions, Tunnel Trance Force, Technoclub, etc.

Proiectul Jules & Jazper se concentreaza asupra genurilor Tech-House, Minimal Techno. Chiar daca este un proiect relativ nou, se bucura, deja, de un succes real, fiind sustinut de nume colosale, cum ar fi Tiesto, Carl Cox, Chris Liebing, Laurent Garnier si voi pune un “etc” aici, lista fiind mult prea stufoasa si direct proportionala cu starea de lene pe care o am in acest moment 😀

Cat despre cariera de DJ, am gatit ceva sofisticat, cu compozitie de minimal rautacios, condimentat cu ceva techno, pe toate partile. Cel mai bine se serveste dimineata, intre orele 2 si 6. Bon appétit.”

Interviu exclusiv Radio Trance Romania:

RTR: Esti unul dintre cei mai apreciati producatori de muzica trance din Romania; ce consideri ca ar trebui sa posede un bun producator pentru a avea succes?
D.N. Trebuie foarte multa rabdare in primul rand atunci cand vine vorba de a-si dezvolta un anume sound. Conteaza foarte mult si pe cine cunosti in industria trance iar asta e doar din cauza exploziei acestei asa numite ere digitale, sute de label-uri au aparut ca ciupercile dupa ploaie, la fel si “artisti” care invadeaza piata cu piese complet lipsite de calitate. Vrei sa ai un release la un label respectat, atunci acel label trebuie sa stie cine esti.

RTR: Ce artisti consideri ca sunt pionierii muzicii trance? Care dintre ei te influenteaza in productiile tale?
D.N. Paul van Dyk de la mare distanta si undeva acolo in umbra ca un copil mic si dezorientat Ferry Corsten.

RTR: Care e piesa trance preferata de tine la ora actuala?
D.N. Nu am o piesa trance preferata. Dar am o piesa techno preferata la ora actuala. 😀

RTR: Care consideri ca a fost partea cea mai dificila in drumul tau spre afirmare si catre punctul actual al carierei tale?
D.N. Din fericire pentru mine atunci cand am inceput sa produc, prima mea piesa a fost semnata imediat la un label foarte respectat la acea vreme (Monster Tunes UK). Partea grea a fost sa mentin acel standard. Intre timp am acumulat experienta si am reusit sa imi imbunatatesc “performantele”, cel putin din punctul meu de vedere.

RTR: Ce parere ai despre scena trance din Romania si ce consideri ca ar trebui schimbat?
D.N. Scena trance in Romania nu exista. Mai intai trebuie creata si apoi vazut daca e nevoie de schimbari si/sau imbunatatiri.

RTR: Ce noutati ne pandesc din partea lui Digital Nature?
D.N. Din partea lui Digital Nature nu prea sunt noutati, de asteptat sunt doar 2-3 piese pe an pe labelul legendar Spinnin’ Records. Noutatile vin din partea proiectului techno Jules & Jazper care incepe incet-incet sa ia amploare. Cand va fi cazul voi avea grija sa informez pe toata lumea cu lux de amanunte si detalii picante. 😀

RTR: Spune-ne o intamplare deosebita, legata de muzica trance, pe care inca nu ai impartasit-o.


D.N.
Probabil singura intamplare care m-a miscat oarecum a fost momentul in care am vorbit la telefon cu Paul van Dyk si Giuseppe Ottaviani, m-au felicitat pentru succesul remixului meu la piesa NU NRG – Last experience. Amuzanta si deosebita a fost si intalnirea cu Marcel Woods si Marco V la sediul High Contrast pe la 8-9 dimineata, cand nici unul din noi nu isi bause cafeaua.

RTR: Ce echipamente folosesti in productia muzicala?
D.N. Folosesc Virus TI, Clavia Nordlead 2 si un Minimoog. Pe partea de software folosesc Ableton Live si cateva plugin-uri (Sylenth1, Rob Papen Albino2, Rob Papen Predator si Superwave).


RTR: O intrebare putin mai intepata: Are vreun impact cariera ta muzicala asupra vietii personale? Daca da, in ce fel.

D.N. Are si nu prea. Faptul ca stau toata ziua acasa si fac muzica iar din cand in cand merg la cate un gig m-a facut sa devin destul de lenes si putin antisocial.

RTR: Transmite un mesaj ascultatorilor Radio Trance Romania.
D.N. Ascultati muzica si nu genuri. Nu judecati oamenii dupa preferintele lor muzicale sau aparente.

(c)2009 Radio Trance Romania


Comments
  1. dyutzza

    9 years ago

    Intr`adevar si cu mesajul pt ascultatori..

*

Sign In