Evenimente

Interviu Tiesto Arenele Romane Iunie 2011

Daca este vorba de cei 250.000 de petrecareti care se aduna pe Ipanema Beach in Rio De Janeiro, sau de clubberii care vin in Privilege in Ibiza in fiecare zi de luni a fiecarei veri, sau de masa de 25.000 de fani din Victoria Park din Londra, toti sunt participanti la eveniment pentru acelasi motiv: au venit sa-l vada si sa-l auda pe cel mai mare DJ si producator al lumii: Tiesto

Tiesto, denumit si Tijs Verwest, este un DJ care a migrat prin genurile muzicale pentru a crea un brand “Tiesto” propriu si universal. Realizarile lui includ o nominalizare Grammy, numeroase premii MTV, a mixat la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice din 2004 si are chiar o statuie de ceara in celebrul muzeu Madame Tussauds. Cu peste 7 milioane de fani pe Facebook si peste 130 milioane de vizionari pe youtube, Tiesto a devenit intr-adevar un fenomen unoversal.

Sambata, Tiesto a mixat in Bucuresti, la Arenele Romane, o petrecere organizata de The Mission

1. Care a fost acel moment in care te-ai decis ca trebuie sa fii un DJ? Ce piesa, ce album, ce artist te-a motivat pentru a deveni DJ?
N-a fost niciodata un moment anume care m-a facut sa devin DH. Am avut intotdeauna o enorma pasiune pentru muzica si in special pentru a o impartasi cu ceilalti. Obisnuiam sa pun muzica la toate petrecerile de familie cand eram mic si a parut ca o evolutie naturala sa devin DJ si sa-mi exploatez pasiunea.

2. Daca ai putea intreba un muzicial sau o formatie, in viata sau nu, o intrebare pe cine ai intreba si care ar fi intrebarea?
WOW asta e o intrebare grea. Cread ca daca as fi sa aleg as alege sa petrec niste timp cu U2. Show-urile lor live si prezenta lor la nivel global au fost o inspiratie pentru mine si ei nu si-au pierdut niciodata legatura cu radacinile, si in timp ce continua sa evolueze ei fac in continuare care au o insemnatate pentru ei. Respect asta foarte mult.

3. Care este favoritul tau “urmas” in acest moment? Pe cine ai alege daca ai alege sa iti arati suportul pentru un tanar talent?
Incerc sa ascult atat de multa muzica cat pot din intreaga lumea, asa imi gasesc eu inspiratia. Incerc tot timpul sa incurajez tinerele talente sa intre in productia muzicala, dar este nevoie de munca multa pentru a reusi in aceasta industrie, si asta le zic fiecaruia. Este o explozie de talente noi in acest moment, si pot sa-mi rafinez lista la cativa favoriti: Hardwell, Angger Dimas, Porter Robinson, si evident baietii mei din Suedia, Dada Life.

4. Ce vor descoperi fanii tai romani in show-ul de la Arenele Romane?
Romanii sunt programati pentru un show pe cinste. Iubesc sa mixez pentru publicul roman pentru ca este un public extrem energetic si de fiecare data vreau sa le ofer ce am mai bun. Am mixat o multitudine de piese in ultima vreme si fanii vor descoperi “The Sound Of Tiesto” cu noi in fluente. Am pus deasemeni un efort in productia show-ului mai mult ca niciodata, si deodata cu muzica buna vor descoperi lasere, jocuri de lumina si niste animatii video de calitate inalta ce se sincronizeaza cu muzica pe care o mixez.

5. Care este locul tau favorit sa mixezi? Preferi tari care sunt inrudite cu tara da natala sau preferi sa experimentezi diferite culturi?
Sunt multe locuri in care imi place sa mixez dar nu pot sa reduc doar la un singur loc. Am mixat in multe locuri uimitoare in trecut si ce-am realizat este ca nu conteaza orasul sau tara ci publicul care face locul special. Cat timp publicul este gata de petrecere atunci va deveni un show de senzatie.

Sursa articolului http://www.djtiesto.ro

Comments
  1. george

    7 years ago

    o mentionare a sursei de unde ati luat traducerea ar fi fost de apreciat

*

Sign In