Stiri

Kaleidoscope, noul album Tiesto

Kaleidoscope - noul album al lui Tiesto

Kaleidoscope - noul album al lui Tiesto

Site-ul Globaltrance.pl a anuntat azi, 5 august 2009, ca noul album al lui Tiesto se va numi Kaleidoscope si va fi lansat pe 6 octombrie 2009.

Tracklistul albumului, precum si ultimele concerte ale artistului, sau chiar emisiunea de la Radio 538, arata clar faptul ca legenda muzicii trance s-a indepartat de genul care l-a consacrat. Un exemplu este aparitia single-ului “I will be here” in colaborare cu cei de la Sneaky Sound System, sau remixul celor de la Bloc Party – “One more chance”, dar si lista de artisti cu care Tiesto a colaborat la crearea noului album: Jónsi, CC Sheffield, Kianna, Priscilla Ahn, Cary Brothers, Kele Okereke (vocalistul de la Block Party), Calvin Harris, Tegan and Sara, Nelly Furtado, Emily Haines.

“Am inceput sa mixez in baruri mici, dar chiar si-atunci era o nebunie. Desi erau doar 15 oameni in local, o luau razna pe muzica mea si asta a fost semnatura mea de atunci. Sa fac lumea sa innebuneasca, asta este scopul meu indiferent de muzica pe care o mixez: trebuie sa-ti iesi din minti” spune artistul intr-un interviu acordat BBC Radio 1. “Ma simt destul de incantat si energetic in acest moment. Mi-am reinventat putin stilul si m-am indepartat de stilul trance. Inca mai mixez muzica trance pentru ca inca imi place acest stil de muzica, dar sunt multe alte lucruri noi ce se petrec in seturile mele. Am adoptat mai mult stilul indie rock, house, fac diverse mash-up-uri intre aceste genuri dance, si publicului pare a-i place, deoarece am fost putin sceptic si speriat de modul in care publicul va reactiona. Am incercat sa produc ceva in fiecare sapatamana, sa fac un remix, un mash-up sa fac ceva interesant pentru publicul meu, acesta cred ca este singurul mod de a te mentine”, a declarat Tiesto in acelasi interviu din 30 iulie 2009.

“In seturile pe care le-am avut in America am observat ca lumea este destul de destul de deschisa la minte referitor la muzica dance, si nu te catalogheaza dupa stil: esti un dj de trance atunci pui muzica trance, esti un dj de hip hop atunci pui muzica hip-hop, nu conteaza. Lor le place muzica electronica si poti pune orice fel de muzica, lucru care m-a inspirat destul de mult pentru acest nou album.”

Tiesto va porni si intr-un turneu mondial de promovare a noului album din data de 24 septembrie ce va dura pana la finalul anului 2010.

Tracklist-ul noului album este:
01. Kaleidoscope [ft. Jónsi]
02. Escape Me [ft. CC Sheffield]
03. You Are My Diamond [ft. Kianna]
04. I Will Be Here [ft. Sneaky Sound System]
05. I Am Strong [ft. Priscilla Ahn]
06. Here on Earth [ft. Cary Brothers]
07. Always Near
08. It’s Not the Things You Say [ft. Kele Okereke]
09. Fresh Fruit
10. Century [ft. Calvin Harris]
11. Feel It in My Bones [ft. Tegan and Sara]
12. Who Wants to Be Alone [ft. Nelly Furtado]
13. LA Ride
14. Bend It Like You Don’t Care
15. Knock You Out [ft. Emily Haines]
16. Louder Than Boom
17. Surrounded by Light

Comments
 1. ATi

  9 years ago

  Foarte buna mentalitatea lui cu amestecatul stilurilor. Trebuie adus un suflu nou, mai ales in trance, ce si asa e un gen predispus sa moara din cand in cand 🙂
  Desi nu sunt cel mai mare fan Tiesto, sunt curios de album.

 2. Silviu

  9 years ago

  e bun ce face da, ca si-a creeat un stil al lui, si a inceput din Trance.
  pe de alta parte nu-mi prea place pentru ca el este un zeu al tranceului si acum cam ii scapa printre degete.. si lumea nu o sa-l mai stie ca pe un God of Trance, cel putin urmatoarele generatii… as fi vrut sa dezvolte tranceul in continuare..

 3. george

  9 years ago

  cu totii asteptam albumul
  eu personal sunt curios daca fanii trance pe care ii pierde ii va recupera din fanii celorlalte genuri muzicale
  va avea o urcare sau o coborare? (prima lui coborare – si cate de mare va fi?)

 4. Silviu

  9 years ago

  nu cred ca va fi o coborare, e deja o legenda, chiar si daca s-ar schimba pe rock majoritatea Trance-rilor ar asculta, e ca un trend, a intrat in sange Tiesto ca fiind unul dintre legendele Trance, lumea va merge oriunde s-ar duce si el…eu totusi sper sa nu iasa Trance-ul total din mixurile si productiile lui…

 5. george

  9 years ago

  Nu cred ca va parasi trance-ul de tot… la urma urmei asta ar insemna sa-si “uite” primele 3 albume 🙂

*

Sign In