Stiri

Primaria alunga House Parade-ul din Timisoara

House Parade Romania

House Parade Romania

“Camioanele n-au voie sa defileze in oras din cauza traficului”

Oficilitatile orasului nu vor sa sprijine actiunile pentru tinerii din acest oras. Cel putin asa sustin organizatorii evenimentului House Parade, care dupa ce anul trecut au fost nevoiti sa se mute la Ploiesti, intampina si de aceasta data probleme in autorizarea traseului pe care ar urma sa aibe loc defilarea camioanelor.

Evenimentul House Parade, programat sa se desfasoare in data de 1 august include si o defilare a camioanelor in oras. Organizatorii sustin ca au cerut o portiune de 800 de metri de bulevard pe care sa se desfasoare. Oficialitatile sustin ca nu se poate bloca un bulevard central pentru o perioada de cinci ore, din cauza traficului mare.

Asemenea defilari de camioane au loc intr-o serie orase din intreaga lume, printre altele si in alte orase din tara noastra, cum ar fi Clujul. Dealtfel, timp de patru ani, traseul camioanelor a fost aprobat in orasul nostru.
„Am cerut patru posibile locatii. Ca sa ne refuze elegant, ne-au dat-o pe a cincea. E revoltator, nu vor sa se complice cu nimic. Ne-au oferit Strandul Tineretului. Desi am depus o cerere pentru a ni se autoriza sa defilam pe o portiune de bulevard, am fost instiintati ca nu ni se aproba defilarea, doar la Strandul Tineretului. Cred ca oficialitatile nu fac nimic pentru tinerii din acest oras. Vroiam o portiune de bulevard de vreo 800 de metri pentru a defila cu mai multe camioane, sa facem o parada asa mai mult statica. Si asta pentru a nu se intampla accidente.”, spune Razvan Dumitru din partea organizatorilor.

De cealalta parte, unul din membrii comisiei locale care a decis ca parada sa se desfasoare la Strandul Tineretului, Doru Spataru, director executiv la Politia Comunitara din Timisoara ne-a declarat ca „organizatorii n-au indeplinit niste conditii”. „Din cate imi amintesc, dansii au solicitat un traseu undeva in jurul Spitalului Judetean. Va dati seama ce era daca era acolo patru ore de muzica house si metal? Noi le-am oferit alta locatie, dar ei probabil sunt obisnuiti sa mearga numai prin Centru”, ne-a declarat el.

„Au fost probleme si anul trecut cu aceasta parada. Fiecare din variantele solicitate de organizatori implica blocarea unui bulevard pentru cinci ore. Acest lucru nu e posibil, din cauza traficului. Au fost chemati la discutii si li s-a explicat acest lucru, propunerea noastra fiind ca parada sa aibe loc la Strandul Tineretului”, ne-a declarat Flavius Boncea, purtatorul de cuvant al Primariei.

„Suntem intr-o situatie delicata, fiindca noi avem de semnat contracte cu artistii internationali care vin la parada. Daca am fi facut un gay parade sigur am fi avut mai mult sprijin. Sau daca aduceam muzica simfonica pe camioane. E un mod de a refuza diplomatic, aceasta rezolvare cu Strandul Tineretului. Suntem in mare impas si s-ar putea sa mutam parada la Arad”, ne-a declarat Razvan Dumitru.

Avand in vedere ca si anul trecut au existat aceleasi discutii vizavi de autorizarea traseului pe care ar urma sa defileze camioanele, se pare ca amatorii de petreceri house din oras vor fi nevoiti sa se consoleze cu ideea ca evenimentul se va desfasura in alt oras. Unde nu este trafic, sau autoritatile sprijina aceasta idee. Sau cine stie, poate houserii se vor invarti in cerc pe la Strandul Tineretului….

Comments

*

Sign In